Niki és Kornél új életet kezd

Négy bőrönd

BRÉKING: Behavazott Vancouver, éheznek a kolibrik

2020. január 15. - Négy bőrönd

Hatalmas érdeklődéssel övezve kezdte meg működését kedden az észak-vancouveri macskatévé. A kísérleti adást kitörő lelkesedés kísérte, a közönség a folytatást követeli. Az első műsor összefoglalóját az alábbi linken nézhetik vissza (magyar nyelvű feliratot keressenek a teletext 666. oldalán – na nem ehhez az adáshoz, csak úgy mondom):

Napok óta fagy nálunk, ez extrém időjárás a nyugati part Vancouver környéki szakaszán. Az utóbbi néhány évben a hó sem ritka a városban – igaz, telente egyszer-kétszer fordul csak elő. Az idén viszont máris megfejeltük az előző évek hóteljesítményét: néhány óra alatt több mint tíz centi esett le, és azóta is szállingózik.

Pénteken még az eső zuhogott - meg sem tudom már mondani, hányadik hete, szakadatlanul. Jobban mondva akkor éppen csak szitált. Kiléptem az erkélyre és kinyújtottam a kezem a tetőn túlra, hogy mintát vegyek öltözködési tanács gyanánt. A következő pillanatban meg úgy rándult össze a testem, mintha nyakonöntöttek volna az elmúlt hetek esővizével. Pedig csak egy jó nagy rovar nagyságú kolibri célozta be a túlméretezett prédáját. Ekkor futott át az agyamon (amin minden bizonnyal az imént a kolibri is szeretett volna), hogy ezek a kisujjam nagyságú apró madarak vajon mit ehetenek ebben az időben. Azt mondják, az Anna kolibrik néhány évtizeddel ezelőtt főleg Kaliforniában fordultak elő, Vancouver környékének benépesedése és a párhuzamosan növekedésnek indult kertesített területek nagysága vonzotta őket északabbra. A telet pedig az enyhe időjárás segít nekik átvészelni, amikor virágok hiányában apró rovarokra fanyalodnak. Na már most ha fagy, főleg tartósan, lőttek a rovaroknak még itt, a Szúnyog patak mellett is. Arra jutottam így okoskodva, hogy veszek egy etetőt. Már ez is abszurd jelenségnek tűnt a magyar fejemmel ("helló, kérek szépen egy kolibri etetőt"), arról nem is beszélve, ami ezután következett. A langyos, cukros vízzel teli, műanyag virágokkal kicsinosított palackra úgy jönnek a kis balett-táncosok, mint a legyek. (A legyek meg nem jönnek, két okból: 1. mert megfagytak, 2. mert légy- és darázsbiztos ez a menő cucc.) Mi meg Zsebivel lenyűgözve mozizunk. Csúcsélmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://negyborond.blog.hu/api/trackback/id/tr315410126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása