Niki és Kornél új életet kezd

Négy bőrönd

Karácsony reggel, karácsony este

2017. december 25. - Négy bőrönd

Sose volt ennyi karácsonyunk. Reggel már csomagbontogatás ment online közvetítéssel. Az eddigi vidéki családi turnézásokat most egy helyből intéztük, csak anyu halászleve és az ölelések maradtak el. Hiányoztok. Ezért marhaságokkal foglaljuk el magunkat.

26062731_10214455895968445_701976115_o.jpg

Nagy mázlink van a két kiscsajjal, akik vidámmá teszik a perceinket. Nemcsak azért, mert elénekelték helyettünk mindenkinek a telefonba a Kiskarácsonyt, de a mézeskalács készítés is úgy ment velük, mint a karikacsapás. Én meggyúrtam a tésztát, a lányok szaggatták, Panna sütötte, Csabi kamerázott.

A családi hagyományunkat (ami abban gyökeredzik, hogy Kornél az első közös karácsonyunkon a pörköltjével kápráztatott el) most is tartottuk, és a Pannáék által hagyományosan sütött pulyka mellett a Kornél-féle pörkölt is sikert aratott. 

kornelfoz.jpg

 A fát ugye már december első felében feldíszítettük, de az otthoni díszek csak ma kerültek rá, amikor nálatok szenteste volt. Anyuéktól, anyóséktól, Ciliéktől (a révais pajtik nevében)... 

mukik.jpg

Kata (3) azt mondta, az anyukák nem sírnak. Bár anyuka még nem vagyok, de kicsit úgy érzem, erre a karácsonyra őket küldték az angyalok, hogy eltereljék a figyelmünket a szeretteink hiányáról, ezért szót fogadtam. Remélem, anyukáink otthon, ti is tudjátok, amit Kata.

Kornél jó fiú volt biztosan, mert a Jézus (Lilla így hívja) hozott neki egy birodalmi rohamosztagos sisakot, hogy egy kicsit rosszabbnak tűnjön. Még a gonosz kacaját is eltorzítja, de nem találta meg azokat a droidokat, akiket keresett. 

26101934_10214455448717264_566210846_o.jpg

A lányok annyi gyönyörű ajándékot kaptak, hogy egy óvodányi gyerek is boldogan eljátszana vele. Nekik öröm adni, a legapróbb ajándéktól is olyan boldogok, hogy örömtáncot járnak. Amikor Panna egy tudományos kísérletes játék már elhasznált, ázott golyócskáit ki akarta dobni, Lilla nem engedte: "Ki ne dobd, a Jézus azért pénzt adott!" - kiabálta. Még aludni is csak aztán mentek el, hogy Kornél segédletével az összes babát megfürdették az új babaház fürdőszobájában, és lefektették aludni. 

Nálatok reggeledik, mi lassan beugrunk az ágyba. May the force be with us all! Boldog karácsonyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://negyborond.blog.hu/api/trackback/id/tr7513522779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása